Log på Registrer

Medlemsside

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Seneste rejseblogs

Spændende og inspirerende rejseblogindlæg fra hele verden. Er du enten ved at planlægge en rejse eller har du oplevelser og erfaringer du vil dele med andre - så kan du på Seneste Blogindlæg læse inspirerende personlige indlæg om andres oplevelser & erfaringer eller skrive dine egne. Du er også altid velkommen til at kommentere på blogindlæg.

Da vi planlagde vores rejse til Thailand og Cambodia, havde vi besluttet, at denne gang ville vi meget gerne prøve at flyve med Emiraterne. 

Heldet var med os - de billigste flybilletter vi kunne få, var via Momondo med Emiraterne.

Emiraterne - Dubai stopover - Rejseblog på RejseTanker.dk

Når nu vi alligevel skulle mellemlande i Dubai, var det jo nærliggende at tage et 2 dages stopover, i stedet for bare nogle timer i lufthavnen. 

Sidst ændret -
Visninger: 71
0
Se mere Kommentarer

Derfor skal turen gå til Slovenien

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Slovenien er ikke det land der popper først op når der skal vælges sommerferiedestination for danskerne. Og jeg kan jo starte med at spørge mig selv: Hvorfor har jeg egentlig ikke rejst dertil før nu?

Det er et lille land med store kontraster og utallige muligheder. Der er storbystemning, storslået natur, lækre badesøer, anerkendte vindistrikter, god mad, masser af adrenalingivende oplevelser og så er det ikke mindst BILLIGT. 

Derfor skal du til Slovenien - Rejseblog på RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 152
0
Se mere Kommentarer

Efter nogle dage i Kuta på Bali, så vi virkelig frem til ø paradiset Gili Islands.

Vi var blevet anbefalet øen, Gili Air, som skulle være en god mellemting mellem Gili Trawangan (party øen) og Gili Meno (den næsten øde ø). 

Gili air Gili Meno Rejseblog på RejseTanker.dk

Dagen inden afgang, havde vi brugt en del tid på at finde ud af hvordan vi billigst kunne sejle dertil. Priserne svingede meget, og billigt var det bestemt ikke. 

Sidst ændret -
Visninger: 263
0
Se mere Kommentarer

Drømmer du om Bali og de skønne øer rundt om? Så får du her detaljerede beskrivelser af alt fra områder, prisniveauer og de bedste strande, til mad, transport og anmeldelser af hoteller mv. fra vores 5 ugers tur rundt på Bali og de omkringliggende øer.

Tag med os til Bali og øer - Rejseblog på RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 221
0
Se mere Kommentarer

2 års jordomsejling med familien

Skrevet af - i Kategorien Caribien Rejseblog

Planlægning og afgang

Da vi tog beslutningen om at bryde med hverdagen, at prioritere hinanden og tiden, og sejle ud i verden i 2 år med vores 3 børn, var der mange følelser på spil, såsom lykke, sorg, angst og spænding... og en masse andre nuancer af hele følelsesspektret.

Jeg tror vi alle 5 havde billeder af paradisiske sandstrande, havskildpadder og kokospalmer for vores indre.

2 ars jordomsejling med familien - Rejseblog på RejseTanker.dk

At der så dengang i oktober 2015 lige skulle klares en masse udfordringer først, det var ikke så vigtigt lige der. For drømmen om eventyret levede allerede i os alle. 

Sidst ændret -
Visninger: 217
0
Se mere Kommentarer

Chanias gamle bydel & Havn

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Da jeg for 20 år siden var et hurtigt smut forbi Chania, Kretas næststørste by, husker jeg byen som værende en stor, travl og meget trafikkeret by, og på ingen måde lige så hyggelig som den chamerende gamle by i Rethymnon, som vi ellers boede i. 

Lige siden har det undret mig, gang på gang, at høre hvor skøn Chania er, så da storfamilien sidste sommer besluttede, at årets sommerferie skulle være et gensyn med Rethymnon, så indledte vi sommerferien med 3 dage i Chania, inden turen skulle går videre til Rethymnon og hele den pukkelryggede. 

Chanias gamle havn - Rejseblog på RejseTanker.dkDen Gamle Havn i Chania 

Sidst ændret -
Visninger: 705
1
Se mere Kommentarer

En rejse langs Amazonfloden

Skrevet af - i Kategorien Latinamerika Rejseblog

Amazonfloden er hovedpulsåren til livet i det nordlige Brasilien. Fra udmundingen ved Atlanterhavets kyst til den mindste lille biflod dybt inde i regnskoven. Alle steder er de afhængige af denne vigtige ressource.

Før i tiden var floden livsnødvendig, den eneste kilde til omverdenen. Nu om dage findes både motorveje og lufthavne i de nordlige stater, dog stadig i begrænset omfang. Men på trods af dette, så udgør floden stadig en vigtig del af rigtig mange menneskers liv.

En rejse på Amazonfloden - Rejseblog på RejseTanker.dk

En rejse ned ad Amazonfloden, eksempelvis fra Belém til Manaus, bringer én tættere på det liv, og på den mangfoldige kultur og natur, som det nordlige Brasilien kan tilbyde. En rejse som tog mig en måned. 

Sidst ændret -
Visninger: 440
0
Se mere Kommentarer

Vi anbefaler – Restaurant Rosso i Manchester

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

På vores pigetur til Manchester, som skulle være spækket med selvforkælelse, skulle et besøg på den italienske restaurant, Rosso, helt sikkert være indbefattet.

Restaurant Rosso - Weekend Getaway til Manchester

Hjemmefra havde vi googlet alt hvad Manchester havde at byde på af restauranter, og da Rosso dukkede op – var der ingen tvivl, her skulle vi spise den ene aften vi havde til rådighed.

Sidst ændret -
Visninger: 408
0
Se mere Kommentarer

Vil du med til koncert og høre Kaleo, ringede min veninde og spurgte. Ja da, jeg er frisk svarede jeg med det samme. Et par timer senere fik jeg en bekræftelse på koncertbilletterne - i Albert Hall!!

Hmm jeg havde måske ikke lige regnet med, at det skulle være udenfor DK, men en tur til London og Albert Hall ville jeg da heller ikke sige nej til - jeg havde nemlig kun hørt om Albert Hall i London, men jeg blev klogere - i London hedder det "Royal Albert Hall", men i Manchester hedder det bare "Albert Hall".

2 dages forkælelse i Manchester - Weekend getaway

Nu stod det på pigetur til Manchester - byen som de fleste nok bedst kender for fodbold, hvilket vi så til gengæld intet kender til. 

Sidst ændret -
Visninger: 419
0
Se mere Kommentarer

The Ainscow Hotel & Spa i Manchester

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Vi tog på en 2,5 dags pigetur til Manchester, hvor vi i 2 nætter boede på det nyrenoverede The Ainscow Hotel & Spa.

The Ainscow Hotel - Hotel anmeldelse på RejseTanker.dk

At vi hjemmefra valgte netop dette hotel, skyldtes primært den yderst rimelige pris på en overnatning, en perfekt beliggenhed i gå afstand til de fleste seværdigheder, en bar & restaurant, men især at hotellet havde en in-house Spa med en bred vifte af skønne behandlinger. 

Sidst ændret -
Visninger: 258
0
Se mere Kommentarer

(Sponsoreret) Når du besøger en by for første gang er det altid svært at vide hvad man ikke må gå glip af. De bedste ture er oftest til byer, hvor du kender nogen som bor der. Ikke nødvendigvis fordi det er sjovt at hænge ud med venner, men fordi de kender byen som deres egen bukselomme.

5 hemmeligheder du ikke må gå glip af i Göteborg - Rejseblog på RejseTanker.dk

De kan tage dig steder hen, hvor de lokale kommer, og det er sjældent steder turister let finder. Det er den virkelige pointe med denne artikel. Hvis du skal besøge Gøteborg, men ikke kender nogen som bor der, vil denne artikel sikre at du finder de steder du ikke må gå glip af når du besøger Gøteborg. 

Sidst ændret -
Visninger: 548
0
Se mere Kommentarer

Eventyrlig safari i Afrika

Skrevet af - i Kategorien Afrika Rejseblog

En safari rejse i Afrika er noget af det mest eventyrlige, du nogensinde vil komme til at opleve med smukke, majestætiske løver og giraffer på savannen, pink flamingoer på søerne og venlige gorillaer i regnskoven – der er noget for enhver smag.

Safari i Afrika - Rejseblog på RejseTanker.dk

Der er flere lande i Afrika, hvor du kan tage på safari, og hvert land byder på noget forskelligt. 

Sidst ændret -
Visninger: 1737
3
Se mere Kommentarer

Det vidste du ikke om Benidorm...

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Benidorm solopgang - Det vidste du ikke om Benidorm - Rejseblog på RejseTanker.dk
Solopgang fra Benidorms bedste viewpoint, Balcón del Mediterráneo

På den spanske østkyst, Costa Blanca, ligger ferieparadiset Benidorm. Et kystområde som nok er bedst kendt for sine mange skyskrabere langs kysten, og for de engelske pensionisters fortrukne retræte.

Hvad de færreste nok ved, så har Benidorm rigtig meget andet at byde på, og med varme året rundt, 17 regnvejrsdage på et år, en flytid på kun 3,5 time fra Købehavn og et lavt prisniveau, så burde du forkæle dig selv med en tur dertil - få noget sol på kroppen, prøve nogle af de mange aktiviteter og ikke mindst, smage på den fantastiske spanske mad og de lokale vine.

Sidst ændret -
Visninger: 735
0
Se mere Kommentarer

Eventyrlige Tanzania og Zanzibar

Skrevet af - i Kategorien Afrika Rejseblog

Går du og tænker på at rejse langt væk til et uberørt og spændende sted, så er Tanzania en helt oplagt destination. Læs her, om hvad du kan forvente dig af oplevelser og få af minder for livet, hvis valget af rejse falder på en safaritur til Tanzania med en badeferie til Zanzibar inkluderet.

En rejse til Tanzania indbyder til mange nye oplevelser, hvor især naturen byder på et væld af aktiviteter - Du kan bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro, tage på safari i de utallige nationalparker og vildtreservater, eller tage på badeferie på Zanzibar.

Safari i Tanzania

Rejseblog Safari i Tanzania - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 3114
2
Se mere Kommentarer

Cambodja på godt og ondt

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

4. stop på vores rejse gennem Sydøstasien - Cambodja på godt og ondt

For nye læsere, Læs om os, vores rejseplanlægning, om Singapore og få tips til Sydøstasien generelt HER. Første måned på Bali og øer HER. Thailand HER og næste stop bliver Vietnam


Efter en MEGET lang rejse fra Bangkok, er vi nu endelig kommet til Cambodja - vil du læse om hvordan du kommer hertil fra Bangkok, hvor lang tid det tager og hvad det koster, så klik HER 

Men nu er vi her (faktisk har vi været her i noget tid allerede ;-) ), og jeg må sige, Cambodja byder på mange overraskelser, som man bestemt ikke kan forestille sig, når man netop er landet ved grænsen.

Og det var netop ved grænsen, vi fik vores første "spændende" udfordringer med Cambodja.... 

Cambodja rundt på RejseTanker.dk
Sihanoukville 

Sidst ændret -
Visninger: 2807
0
Se mere Kommentarer

Gennem fantastiske Thailand på budget

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

3. stop på vores rejse gennem Sydøstasien - Fantastiske Thailand

For nye læsere, Læs om os, vores rejseplanlægning, om Singapore og få tips til Sydøstasien generelt HER. Første måned på Bali og øer HER. Cambodja HER og næste stop bliver Vietnam


Vi fløj fra Singapore til Phuket. Flyver man til Thailand får man på flyet en blanket, som skal udfyldes og som efterfølgende er et gratis 30 dages visum. 

Phuket

Phuket - Asien rundt på RejseTanker.dk
En af de mange fantastiske udsigter fra scootertur på Phuket 

Sidst ændret -
Visninger: 1890
0
Se mere Kommentarer

Key West - en smuk lille perle...

Skrevet af - i Kategorien Nordamerika Rejseblog

Siger fiskeri, golf og diverse former for vandsport dig noget, bør du overveje at besøge Key West under din rejse i Florida.

Key West Beach - Rejseblog om Key West på RejseTanker.dk
Key West strand

Key West er, uden sammenligning, den mest charmerende by i det sydlige Florida - en smuk lille perle for enden af Overseas Highway og US 1. Og selvom Key West hører til blandt Floridas mest populære rejsemål, oser byen af afslapning og tilbagelænet hippie-stemning, som kan få selv den travleste forretningsmand helt ned i gear. 

Sidst ændret -
Visninger: 1374
0
Se mere Kommentarer

Vietnams fantastiske natur

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

5. stop på vores rejse gennem Sydøstasien - Vietnams fantastiske overraskelser.

For nye læsere, Læs om os, vores rejseplanlægning, om Singapore og få tips til Sydøstasien generelt HER. Første måned på Bali og øer HER. Thailand HER, Cambodja HER


Efter at have rejst fra Phnom Penh i Cambodja, er vi nu ankommet med sovebus til Ho Chi Minh i Vietnam. 

Ho Chi Minh

Scooter køb i Vietnam - Asien rundt på RejseTanker.dkVi købte vores scooter, som var næsten helt ny, med 150 cc, hos "Stevies Garage". Han taler perfekt engelsk og han er ikke kun en sælger.

Vi var faktisk ude og drikke en øl med ham, og han er bare så fed en person! Han er MEGET behjælpelig og han fik os virkelig til at føle os trygge med vores køb.

Han har styr på hvad han snakker om, og han yder den bedste service. Han kan også findes på facebook. Vi kan anbefale Stevie til alle!

Der var noget galt med vores nøgle, vi skrev til ham og straks lavede han os en ny nøgle.

Vores ny erhvervede scooter og hjælme

Han tilbyder også, at hvis man får et problem når man er ude og køre, og skal på værksted, så kan man ringe til ham og forklare på engelsk hvad problemet er, så vil han oversætte til personen som skal lave køretøjet. 

Sidst ændret -
Visninger: 1428
0
Se mere Kommentarer

Weekend "must see" i Barcelona

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Tænk om du glip af de bedste seværdigheder, den bedste mad, den bedste underholdning m.v. på din weekendtur til Barcelona - det ville da være rigtig trist....

Men rolig nu, vi har lavet en lille "guide" over steder der er et MUST at besøge inkl. gode links, så du allerede hjemmefra kan tilrettelægge alt fra steder du skal se, hvordan du kommer rundt, til overnatning og spisesteder - herudover har vi indgået et supert samarbejde med "Official Ticket Agent", hvor du kan købe billetter med rabatter og fordele til de fleste seværdigheder i Barcelona. 

Rejseblog weekend i Barcelona Spanien - RejseTanker.dk

Når du lander i Barcelona, begynder din weekend i en by, propfyldt med kultur, god mad, arkitektur, skønne gamle gader, tøj, sko og design - lavet af lokale, og et natteliv som aldrig slutter. Læs guiden og vær godt klædt på til dit weekendophold!

Sidst ændret -
Visninger: 14596
1
Se mere Kommentarer

Vores rejse gennem Asien 2016

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Min kæreste og jeg rejser rundt i Sydøstasien som backpackere i 6 måneder, og vi vil rigtig gerne dele alle vores oplevelser med alle jer som enten er på vej til at gøre det samme, eller jer som går og overvejer det. 

Asien rundt 2016 - Rejseblog på RejseTanker.dk

Vores rejserute ser sådan her ud:

1 mdr. på Bali og øer, 1 mdr. i Thailand, 1 mdr. i Cambodja, 1 mdr. i Vietnam, 2 ugers tid i Laos og til sidst nok Thailand en mdr. mere.

Jeg vil skrive lidt om vores oplevelser i de forskellige lande, give råd omkring transport, mad osv. og anbefalinger til, hvor man skal tage hen.

Inden vi rejste havde vi undersøgt hvad de forskellige mente ville være et realistisk budget, og her blev vi vældigt overraskede. Et anerkendt ungdoms-rejsebureau - som hedder sig at hjælpe unge med at rejse billigt, mente vi som min. skulle bruge 100.000 kr. for 6 mdr. pr. person

Sidst ændret -
Visninger: 1869
2
Se mere Kommentarer

Drop fordommene om Sydafrika

Skrevet af - i Kategorien Afrika Rejseblog

Fantastiske Sydafrika

Jeg elsker Sydafrika. Det er et dejligt rejseland, hvor du kan opleve alt fra savannens utrolige dyreliv, uberørte nationalparker, et festligt byliv, smukke byer og en fantastisk befolkning!

Fantastiske Sydafrika af Tine Haslam - Rejseblog på RejseTanker.dk

For nogle år siden rejste jeg alene til Sydafrika. Selvom jeg havde rejst nogle måneder i asien, var jeg stadig relativ ny indenfor backpacking og solorejser. 

Sidst ændret -
Visninger: 885
1
Se mere Kommentarer

Amsterdam på budget

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Amsterdam på budget - Rejseblog på RejseTanker.dk

Med mere end 6 millioner besøgende turister om året er Amsterdam blevet et af Europas populæreste rejsemål. De ikoniske kanaler og hyggelige stræder får turister til at komme tilbage igen og igen. Dog kan Amsterdam, ligesom mange andre europæiske storbyer, være en dyr feriedestination.

I artikel herunder, får du tips til hvordan Amsterdam kan opleves på et budget hvor de fleste kan være med, uanset om du rejser med din familie, venner eller alene.

Sidst ændret -
Visninger: 1977
4
Se mere Kommentarer

Min vidunderlige måned i Sri Lanka

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Sri Lanka er et must for alle. Det kan jeg tydeligt konkludere med klarhed i stemmen efter selv at have oplevet det asiatiske land i en måned.

Vejret var upåklageligt, befolkningen søde som sjældent set før, og så fik jeg en masse venner, som jeg har fået nogle uforglemmelige oplevelser med. 

Sri Lanka er en kæmpe oplevelse. Hele turen startede lidt stresset, da jeg nærmest kom direkte fra 1½ måneds snowboard-ophold i de franske alper (kan man læse mere om her - primært for snowboard-interesserede), men efter et par dage i varmen, blev det hele godt. 

Sri Lanka er frihedens højborg

Sri Lanka - Rejseblog på RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 822
0
Se mere Kommentarer

Spændende alternative destinationer i Europa

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Europa rummer en lang række lande og destinationer, som normalt ikke får meget opmærksomhed. Fem af de rejsemål er kommet med på denne liste. Nogle steder mere populære end andre, men fælles er, at de alle er mindre besøgte end de klassiske byer i Europa.

Tbilisi, Georgien

Georgien ligger i grænselandet mellem Asien og Europa. Hvorvidt Georgien er en del af Europa eller ej er en evig diskussion blandt geografer og antropologer. Diskussionen kan fortsætte til evig tid, men realiteten er, at hovedstaden Tbilisi er et unikt møde mellem øst og vest. 

Sidst ændret -
Visninger: 1155
0
Se mere Kommentarer

Seværdigheder i Barcelona man ikke må gå glip af

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Barcelona er blandt danskernes mest populære rejsedestinationer, og tiltrækker hvert år tusindvis af danske gæster. At byen er så populær og attraktiv skyldes, at her er alt, hvad man har brug for uanset, hvilken type ferie man er på.

Rejseblog Barcelona - RejseTanker.dk

Dejligt vejr, skønne strande, flotte omkringliggende bjerge, masser af kultur og historie, et pulserende natteliv og fremragende mad. Udover disse ting er der dog også bestemte attraktioner, som man bør besøge, hvis man er en tur i den catalanske hovedstad:

Sidst ændret -
Visninger: 7922
2
Se mere Kommentarer

Landet, der er kendt for sin gamle historie, krige, kultur, kulinariske oplevelser og naturen, har alt at byde på. Thailand er destinationen, hvis du ønsker at kombinere et fantastisk vejr, fantastisk natur og ikke mindst det smilende folk.

Bamboo Rafting

Sidst ændret -
Visninger: 977
1
Se mere Kommentarer

USA har noget for alle...

Skrevet af - i Kategorien Nordamerika Rejseblog

Mærk stemningen i de hektiske storbyer, eller find ro i de storslåede nationalparker. Shop i millioner af butikker, og slap af på flotte strande.

Oplev eventyret i mange forlystelsesparker, og kom tæt på den oprindelige indianske befolkning. Eller spænd sikkerhedsselen, skru op for radioen og kast dig ud i et ægte road trip mellem eroderede orange klipper og spredte kaktusser.

USA har det hele, og det er let tilgængeligt.

Bryce Canyon - USA rejseblog på RejseTanker.dkBryce Canyon 

Sidst ændret -
Visninger: 1227
5
Se mere Kommentarer

Latinamerika bugner af eventyr

Skrevet af - i Kategorien Latinamerika Rejseblog

Udforsk fantastiske ruinbyer i junglen og gå ad små stier blandt himmelstræbende vulkaner. Besøg farverige landsbyer, shop på lokale markeder i gamle kolonitidsbyer og dans salsa til den lyse morgen på en lækker tropestrand.

Centralamerika og Sydamerika har noget for alle. Men især for dem, der drømmer om ægte eventyr, eksotiske oplevelser og mødet med fremmede kulturer.

Chile Torres del Paine - Rejseblog på RejseTanker.dkChile - Torres del Paine 

Sidst ændret -
Visninger: 1618
5
Se mere Kommentarer

Vietnam det nye beach-get-a-way…

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Er man til strandliv, palmer og hvide strande, er det sydlige Vietnam et godt alternativ til de kendte feriesteder i Thailand.

Vietnam det nye beach-get-a-way… Rejseblog på RejseTanker.dk

Vietnam er nok ikke det første land man får på nethinden, når drømmene om kridhvide bounty-strande, palmer og turkisblåt vand presser sig på en efterårsdag i Danmark. Men med mere end 3000 kilometer kystlinje, er der faktisk noget for enhver, der ønsker stranden som udgangspunktet for den næste rejse. 

Sidst ændret -
Visninger: 1505
3
Se mere Kommentarer

Maldivernes paradis under havoverfladen

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Maldiverne er nok mest kendt for landets små koraløer, som mest af alt minder om små lotto-øer. Et ø-paradis hvor havet virkelig har den azurblå farve, som man ser på billeder. 

De kridhvide koralstrande og svajende palmer indbyder til ren afslapning og bare lade kroppen og sindet komme helt ned i gear. 

Maldivernes paradis under havoverfladen - Rejseblog på RejseTanker.dk

Men hvad der i virkeligheden imponerer de som rejser til Maldiverne, er ikke blot det paradis man finder over vandet, men i særklasse også det helt ubeskrivelige paradis der gemmer sig under havoverfladen. 

Sidst ændret -
Visninger: 1530
2
Se mere Kommentarer

Kyoto - Kåret som verdens bedste by

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Kyoto er de sidste 2 år blevet kåret til verdens bedste by af Travel & Leisure og det er ikke uden grund. Kyoto er Japans gamle hovedstad og her er fyldt med templer og shrines, sten- og moshaver.

Sagano Bambus skov - Rejseblog om Kyoto i Japan på RejseTanker.dk

At besøge Kyoto er som at tage tilbage i tiden og besøge en svunden tid, et skattekammer af historie og kultur. 

Sidst ændret -
Visninger: 2056
3
Se mere Kommentarer

Riga – Østeuropas oversete perle

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Gå på de toppede brosten i den gamle bymidte, tag en sejltur på floden Daugav eller se Riga fra oven i Europas tredje højeste tv-tårn. Lav dine indkøb sammen med de lokale i markedshallerne, slap af i en af de mange parker og nyd din kaffe på en af de hyggelige cafeer som findes i Riga.

Riga – Østeuropas oversete perle - RejseBlog på RejseTanker.dk

Riga er Letlands hovedstad og en overset perle i Østeuropa. 

Sidst ændret -
Visninger: 4562
1
Se mere Kommentarer

Vietnam fik mit hjerte

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Vietnam er en øjenåbner i forståelsen af det fremmede, - netop fordi man her har alle betingelser for at komme helt tæt på.

Da jeg første gang rejste rundt i Vietnam som backpacker i 2007, tog landet mig med storm. Jeg blev væltet omkuld og vidste allerede dengang, at jeg måtte tilbage igen. Det blev til adskillige rejser, inden jeg endelig i 2011 tog beslutningen om at flytte for alvor, og gøre Hanoi til udgangspunkt for mit liv.

Vietnam Rejseblog på RejseTanker.dk

Mit iværksætter-gen, et solidt vietnamesisk netværk og lysten til at bane vejen for andre danskere til dette fantastiske land var de tre afgørende faktorer for, at jeg etablerede mit eget rejsebureau. En beslutning jeg aldrig har fortrudt. 

Sidst ændret -
Visninger: 1707
2
Se mere Kommentarer

Smuttur til London

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Hvis du kun har 48 timer i London, så er der stadig rig mulighed for en masse af oplevelser.

En god måde at skabe sig et overblik over byen på, er at tage en tur i en åben sightseeing-bus, hvorved du kan se alle de store turistattraktioner i ét stræk.

Den følgende dag, på dit i øvrigt alt for korte ophold i London, kan du så tage tilbage og besøge udvalgte steder igen, og få en mere uddybende oplevelse.

Rejseblog London Sightseeing - RejseTanker.dk

Mange firmaer laver disse ture, hvoraf de fleste ture er såkaldte ”hop on, hop off”. Med dem kan du blive kørt rundt i hele London på én dag, og undervejs beslutte dig for, hvor du vil hoppe af eller på, for at gå på sightseeing, shoppe, spise eller noget helt andet.

Sidst ændret -
Visninger: 3123
1
Se mere Kommentarer

Oversete steder du ikke vil gå glip af i New York

Skrevet af - i Kategorien Nordamerika Rejseblog

Skal du besøge New York for første gang, så er der noget du skal vide, og jo hurtigere du får det at vide, jo bedre. Du kan ikke nå at se det hele. I’m sorry honey, det er umuligt! Men du skal ikke blive trist eller ærgerlig over det, for jeg vil næsten garantere dig . . . Du bliver så vild med byen, at du vil derover igen og igen og igen.

Rejseblog New York - RejseTanker.dk

Der er SÅ mange ting at se og opleve i The Big Apple, men også mange oversete steder. Derfor har jeg skrevet en lille guide over 5 af mine favoritsteder, som jeg mener er must see's, i stedet for alle de klassiske som; Frihedsgudinden, 9/11 Memorial, Central Park, The High Line, Brooklyn Bridge, MoMa, Top of The Rock, Empire State Building, Times Square og jeg kunne blive ved. Dem kan du læse om alle steder!

Sidst ændret -
Visninger: 13041
1
Se mere Kommentarer

Min første rejse til fantastiske Thailand

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Endelig kom tiden til at jeg skulle til Thailand – noget jeg har drømt om i mange år og glædet mig til i flere måneder...

Drømmen om Thailand

Den kom faktisk fra de mange flotte billeder af kridhvide strande og paradisiske øer, som jeg har set fra familie og venner løbende igennem mange år. Og én ting, de alle sammen er enige om, er, at det er en fantastisk oplevelse, beboerne er søde og der skulle være sådan en dejlig stemning og mulighed for at lave alt mellem himmel og jord.

Så jeg slog mig sammen med en veninde og begyndte at undersøge mulighederne, fandt billige flybilletter på nettet og fik derudover et rejsebureau til at hjælpe os med at sammensætte den mest fabelagtige rejse rundt i Thailand med transport og udflugter.

Drømmen om Thailand - Personlig rejseblog på RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 1361
3
Se mere Kommentarer

Hvorfor tror du at Las Vegas havde over 40 millioner besøgende i 2014?

Las Vegas Rejseblog på RejseTanker.dk

Nej, det er ikke kun besøgende som skal prøve lykken på byens kasinoer, den fantastiske by besøges også for andet end gambling og glamour.

Her får du en miniguide, så du har et par ideer til andre aktiviteter end at snurre rouletten eller trække i den enarmede.

Sidst ændret -
Visninger: 1254
1
Se mere Kommentarer

Velankommet til Bali, Ubud

Dag 1 - afrejsedag (4. august 2015)

Bali rejseblog - Indonesien rejseblog på RejseTanker.dk
Læs med fra starten af Pernilles rejse længere nede..

Jeg vågnede efter 5 timers søvn for anden dag i træk. Op og gøre mig klar og pakke det sidste. Vaske lidt op, tømme køleskabet, ned med skrald.

Sidst ændret -
Visninger: 3168
4
Se mere Kommentarer

10 byer & gode grunde til at besøge Italien

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Dette støvleformet land, er et af verdens mest populære rejsemål og det er ikke så mærkeligt.

Rejseblog Italien De bedste byer - RejseTanker.dk

Sjældent finder du et land med så mange kunst- og kulturskatte, fantastiske landskaber, et hav af verdenskendte designere, passionerede mennesker og et førsteklasses køkken. Italien har SÅ meget at byde på, at du kunne bruge resten af livet på at udforske det. Her er 10 gode bud på byer du skal besøge, samt 10 gode grunde til hvorfor Italien er så attraktiv;

Sidst ændret -
Visninger: 28545
1
Se mere Kommentarer

14 dage med italienske godter

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Magnolia - Rejseblog om Italien på RejseTanker.dkI 14 dage har Tina Lindstam og hendes mand, Kim Thines, udforsket nogle af Italiens nordlige og meget smukke områder.

Turen har været fyldt med både gastronomiske og kulturelle oplevelser, hvoraf flere af stederne blev valgt udfra rigtige gode anmeldelser på Tripadvisor, eller steder de undervejs blev anbefalet af andre.

Læs her et udpluk af deres mange stemningsfyldte oplevelser og se billederne fra den skønne tur. 

Sidst ændret -
Visninger: 1317
2
Se mere Kommentarer

Laos - en næsten magisk oplevelse....

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Til trods for en ret begrænset infrastruktur, så er Laos et helt vidunderligt land at besøge. Laoterne - som de indfødte kaldes - er et dedikeret buddhistisk folkefærd, med nogle af de venligste og mest imødekommende mennesker i Sydøstasien. 

Laos - Rejseblog om Laos på RejseTanker.dk

Laos, som er på størrelse med Storbritannien, består primært af uigennemtrængelige skovbeklædte bjerge og en befolkning på færre end 7 mio., er endnu ikke overrendt af turister og rejser man dertil, vil man derfor stadig opleve det traditionelle Laos liv med en rig kultur og historie i et fredeligt og stabilt land, som ellers tidligere har været slagmark for mange kampe.

Sidst ændret -
Visninger: 3342
3
Se mere Kommentarer

Peru er mange ting, og indeholder helt fantastiske oplevelser, som man sent vil glemme. En rejse i Peru vil føre én gennem helt fantastiske oplevelser såsom Machu Picchu, Cuzco, Titicacasøen, Inkastien og Inkariget, Amazonas samt Lima. Således har man både muligheden for at opleve fantastisk smuk natur, imponerende kulturarv samt pulserende storbyer - Peru er et land, der har hele pakken og som bestemt må opleves!

Rejseblog Sydamerika Peru Andesbjergene - Cordillera Blanca - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 4906
7
Se mere Kommentarer

Borneo - et paradis uden lige

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Eventyr, jungle, vilde dyr og absolut skønhed er nogle af de første ord, som falder mange mennesker ind, når de tænker på Borneo. Borneo er et helt enestående sted, som burde være på listen for alle eventyrlystne rejsende. Det er et lille paradis i Asien, som blot venter på at blive udforsket.

Rejseblog Paradis paa Borneo - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 5178
2
Se mere Kommentarer

At stå med begge fødder plantet i sneen på toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, mens man skimter ud over det smukke tanzanianske landskab, er en helt ubeskrivelig følelse og oplevelse, som bestemt burde være alle forundt.

Rejseblog Bestigning af Kilimanjaro Tanzania Afrika - RejseTanker.dk

Er dette en drøm, som du har, og ønsker du at vide mere om en rejse til toppen af Kilimanjaro i Tanzania, kan du læse med nedenfor.

Sidst ændret -
Visninger: 2803
1
Se mere Kommentarer

Vælg din drømme ø....

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Hvide strande så langt øjet rækker, sol der varmer fra det øjeblik du står op, til du går i seng, et azurblåt hav og en befriende, afslappet og eksotisk atmosfære - hvor finder du det?

Det gør du i det Indiske Ocean! Her stiller vi skarpt på de 3 vidunderlige øer Mauritius, Seychellerne og Maldiverne.

Rejseblog Vælg din drømme ø Mauritius - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 11773
6
Se mere Kommentarer

På ø-hop i Grækenland

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Er det Grækenland du drømmer om at besøge i sommerferien, hvorfor så ikke tage på ø-hop? De fleste øer er små og med båd kan du nemt komme fra en ø til en anden.

Her er en lille guide med inspiration til nogle af de bedste græske øer - hvor du udover den græske charme, også får mest for pengene når det kommer til hoteller.

Ikaria

Ikarias - Ø-hop i Grækenland på RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 4834
1
Se mere Kommentarer

Sri Lanka er typisk ikke det første rejsemål der dukker op hos danskerne, men det burde det være! Når du er færdig med nedenstående er vi ikke i tvivl om, at du har sat Sri Lanka på din "must visit" liste.

Familien Konradsen* endte ved et tilfælde på Sri Lanka og de mindes det som deres livs oplevelse. Vi giver ordet til Kristian Konradsen.

Sri Lanka - Rejseblog om Sri Lanka på RejseTanker.dk

Vi, min kæreste Lotte og jeg, var på udkig efter en feriedestination, som var spækket med seværdigheder og hvor vores søn, Oskar, kunne bade en masse.

Sidst ændret -
Visninger: 2926
5
Se mere Kommentarer

Afrika safari - på egen hånd

Skrevet af - i Kategorien Afrika Rejseblog

Drømmer du om at opleve en elefant trutte højlydt med sin snabel, se en løve slikke sig om munden efter at have nedlagt sit bytte, eller en gepard i fuld 4-spring henover savannen? Så er en afrikansk safari noget af det mest spændende, og du kan sagtens selv arrangere turen - hvis du er frisk på noget research. Læs her hvordan.

Rejseblog om Afrika safari - RejseTanker.dk

Østafrika - Kenya og Tanzania - har et stort udvalg af nationalparker, der tilbyder flere forskellige muligheder for at se dyreliv på tæt hold. MEN vælger man selv, at arrangere en safari i Afrika, kræver det en masse forarbejde i form af research, planlægning og organisering med at finde den "rigtige" safariarrangør, hvilke resevater man skal vælge, transport og overnatning.

Sidst ændret -
Visninger: 7776
10
Se mere Kommentarer

Top 10 steder at tage selfies i Peru

Skrevet af - i Kategorien Latinamerika Rejseblog

Peru har en helt særlig historie, der tiltrækker mange turister til landet. De seneste 15 år er Peru vokset i popularitet. Verden har fået øjnene op for Perus fantastiske attraktioner, og med hele 12 seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste, er der garanti for at tage en bred skare af oplevelser med sig hjem fra en rejse til Peru.

Rejseblog om Peru - Titicaca - RejseTanker.dk

Netop dette med at foreviggøre de attraktioner, man har oplevet på en ferie, har oplevet et boom de seneste år, især i form af selfies. I det følgende præsenteres en top 10 liste over steder at tage selfies i Peru.

Sidst ændret -
Visninger: 1470
5
Se mere Kommentarer

Jeg ELSKER at rejse - faktisk så meget, at størstedelen af min tid, går med at planlægge nye rejsedestinationer. Jeg arrangerer ALTID selv mine rejser, da det giver en fantastisk frihed og mulighed for at se og opleve steder, udenfor de mest "betændte" turistområder - og samtidig er der oftest mange tusinde kroner at spare på selv at arrangere.

Charterrejse til Cancun - for og imod - RejseTanker.dk
Stranden tilhørende Royalton Riviera Cancun

Faktisk hører jeg til en af dem, som er spækket med fordomme om charterrejser - måske fordi jeg er fra Simon Spies tiden, hvor charterrejser primært var dårlige hoteller med endnu dårligere mad, og udflugtsturene var traditionelle grisefester og sjovest for alkoholikerne, og bestemt ikke sjovt for børnene!

Sidst ændret -
Visninger: 4505
6
Se mere Kommentarer

Antibes – den del turisterne ser, er et lille område, med en original og historisk bydel, som ligger mellem Nice og Cannes.

Antibes - fransk riviera atmosfære - RejseTanker.dkAntibes - fransk riviera atmosfære - RejseTanker.dk

En rigtig lille billedskøn perle med smalle brostensbelagte gader, hvor du kan trave rundt i timevis. Smukke historiske huse, bygget i traditionelle sten. Vidunderlige duftende blomster overalt. Gastronomiske bistroer og restauranter, fordelt omkring havnen og byen. Masser af butikker og gode museer.

Sidst ændret -
Visninger: 3601
1
Se mere Kommentarer

Backpacking Fiji og Tahiti

Skrevet af - i Kategorien Stillehavet Rejseblog

Da min mor var i 20'erne og inden hun mødte min far, rejste hun flere gange til Australien og dengang skulle man via Fiji for at komme til Australien.

Rejseblog Tahiti Fiji - RejseTanker.dk

Hele min barndom har jeg været omgivet og fascineret af souvenirs hun havde bragt hjem fra sine rejser og især mindes jeg et sort træspyd som hang på væggen i stuen og et billed af en traditionelt klædt Fijiansk mand - hold da op hvor jeg brugte mange timer på at fantasere om sammenhængen mellem spyddet og manden på billedet :)

For 1,5 år siden blev det så min tur til at tage i min mors fodspor og jeg planlagde min jordrejse til blandt andet New Zealand og Australien, som skulle være en del af min tur rundt i verden. Denne rute gjorde det muligt for mig,  at lave nogle længere stopovers og besøge nogle Stillehavsøer.

Sidst ændret -
Visninger: 5300
7
Se mere Kommentarer

Dubai - med det samme tænker man; luksus livsstil, top dyre hoteller, verdenskendte restauranter, palmeøer og bizarre attraktioner - alt sammen midt i ørkenen. Dubai er en by som bestemt ikke hviler på laurbærrene - hele tiden sker der noget nyt og der er altid noget på vej som er større, bredere, højere, bedre og dyrere end noget andet sted i verden. Så skal man til Dubai, hvor skal man så starte?

Her er en guide til nogle af de bedste, største, højeste etc. attraktioner du kan opleve i Dubai.

Burj Khalifa

Rejseblog om Dubai - Burj Khalifa - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 11810
2
Se mere Kommentarer

8 gode rejsetips - derfor skal du til Indien...

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

 Rejseblog Indien 8 tips til at rejse i Indien - RejseTanker.dk

Ja, Indien er stort og støjende og overfyldt og hektisk og varmt og fattigt og.. og...og alt muligt andet du måske har hørt om. 
Ja, der er tiggere 
Ja, der er krydret mad 
Ja, du vil sandsynligvis få en god omgang "Delhi" mave problemer undervejs. 

MEN hvorfor skal du lade et par små detaljer som disse slå dig ud? Hvorfor rejse, hvis ikke du vil have eventyr, udfordringer og gøre dig nogle fantastiske opdagelser om den store verden - og især dig selv?

Sidst ændret -
Visninger: 6371
7
Se mere Kommentarer

Europas bedste skisportssteder

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Eurpoas Skisportssteder - Rejseblog på RejseTanker.dk

Så er det ved at være tiden, hvor mange danskere (og udlændinge) ser frem til den tilbagevendende årlige skiferie. Har du stadig ikke helt fundet ud af hvor du skal hen, kan du her læse om nogle af de mest pupulære områder.

Sidst ændret -
Visninger: 7633
2
Se mere Kommentarer

Min cabriolet tur i Cinque Terre Italien

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Her får du historien om min hyggelige Cabriolet tur og besøg i Cinque Terre i Italien, langs den liguriske kyst, for i et par dage at nyde vin og hjemmelavet mad med de lokale.

Rejseblog Cique Terre Italien - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 4468
2
Se mere Kommentarer

Hvor på Bali skal jeg bo? Tips fra en insider

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

For knap tre år siden satte jeg for første gang mine fødder på Bali, da en god ven og tidligere kollega spurgte om jeg havde lyst til at være med til at etablere et website til udlejning af ferievillaer på Bali. Det var kærlighed ved første blik, og jo dybere jeg lærte Bali at kende, desto mere betaget blev jeg.

Et af de spørgsmål jeg oftest bliver stillet i forbindelse med mit arbejde, er; "Hvor skal jeg bo på Bali?". Så jeg tænkte, det måtte være på sin plads at få lavet en guide, der forhåbentligt kan hjælpe dig hvis du overvejer at besøge Bali, men ikke er sikker på hvor det er bedst at bo.

Rejseblog - Bali og øer - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 39488
3
Se mere Kommentarer

Katherine Gorge - en australsk perle!

Skrevet af - i Kategorien Australien Rejseblog

13 kløfter, 12 km lange, 70 meter høje!

Er du på vej op mod Darwin i "The Northern Territory", så det et must, at besøge den verdensberømte Katherine Gorge.

Rejseblog Australien Katherine Gorge - RejseTanker.dk

Katherine Gorge er 13 "Gorges", eroderet af tusindeår gamle sandsten ved Katherine River - et helt fantastisk område! Området kan udforskes i både kano, båd og helikopter, men en ting er sikkert - det er en helt speciel oplevelse, selv at padle ned gennem de 70 meter høje kløfter, og flere steder kan du holde pause og enten ta' et lille hvil, på en af de mange små strandlignende steder, eller på de store klipper, hvor flere af væggene er prydet med tusindeår gamle Aboriginal tegninger.

Sidst ændret -
Visninger: 2612
8
Se mere Kommentarer

Hvad kan Grønland tilbyde dig?

Skrevet af - i Kategorien Nordamerika Rejseblog

Rejseblog - Hvad kan Grønland tilbyde dig - RejseTanker.dk

Som med alt andet hører man om rejsedestinationer fra venner og familie. Disse anbefalinger påvirker os for det meste og destinationerne, man hører om, er som regel i syden eller andet varmere sted end Danmark. Men hvis man nu sætter sig ned og undersøger, hvad der kan findes i nord, øst og vest, kan det muligvis være mere tillokkende.

Sidst ændret -
Visninger: 1145
3
Se mere Kommentarer

5 tips til oplevelser i Amsterdam

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Rejser du til Amsterdam og vil opleve det “rigtige” Amsterdam, så skynd dig ud af centrum og især Red Light hurtigst muligt. I stedet får du her 5 tips til hvordan du kan opleve Amsterdam på den bedste måde.

Rejseblog 5 tips til oplevelser i Amsterdam - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 5554
4
Se mere Kommentarer

Hjem til Aarhus – turist i egen by

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Efter at havde boet godt fem år i udlandet, nærmer betegnet Mozambique i det sydlige Afrika, blev det tid til at vende hjem – hjem til Aarhus.

Inspirationen til rejsetankerne i denne gæste-blog-post er netop hentet via mine erfaringer for, hvordan det er at komme hjem til Aarhus og pludselig at være turist i egen by. Hvad har ændret sig i de fem år, hvor jeg har været væk? Er alt som det plejer, eller kan man stadig blive overrasket over, hvad hjembyen kan byde på af oplevelser?

Rjseblog - Hjem til Århus - Turist i egen by - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 1870
4
Se mere Kommentarer

Maldiverne - dykkernes paradis?

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Forestil dig hvide melstrande så langt øjet rækker, krystalklart azurblåt vand, frodige og farverige landskaber og et perfekt solrigt klima. Hvis afslapning for dig, er at ligge på stranden under solen, sidde med en Pina Colada i skyggen, eller være ude på revet og få en af verdens bedste snorkling eller dykkeroplevelser - er du så i paradis? Der er ingen tvivl, så er du på Maldiverne!

beach-maldivesNY

Maldiverne ligger syd for Indien og er kendt for mange ting, og den fantastiske eksotiske natur er kun een af dem.

Sidst ændret -
Visninger: 5499
11
Se mere Kommentarer

Spotlights fra Dansk Vestindien

Skrevet af - i Kategorien Caribien Rejseblog

Rejseblog De Vestindiske Øer Fort Christian - RejseTanker.dkEr du pjattet med dansk kulturhistorie, tropeøer og azurblåt vand, ja så skulle du måske kigge lidt nærmere på De Vestindiske Øer - eller Virgin Islands (De Amerikanske Jomfrueøer), som de hedder idag!

Hver ø har sin helt egen personlige charme, men fælles for alle 3 øer er levnet fra den danske kolonitids historie. Mange steder finder du stadig danske gadenavne, og danske helligedage, fejres den dag i dag.

De Vestindiske Øer sprudler af liv og mangfoldighed, og det er ikke så underligt.

Sidst ændret -
Visninger: 5238
8
Se mere Kommentarer

18 dage i Thailand med 5 børn...

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Tænk at man hele året går rundt og kun venter - og sparer op, til at man kan rejse væk i nogle uger,  hvor man først rigtig mærker livet.

Rejseblog Thailand Koh Phi Phi - RejseTanker.dk

For, livet er virkelig først rigtig fyldestgjort, når man ser sine børn (og sig selv) helt uden for de normale faste hverdagslagte skemaer. Ser dem tumle rundt på stranden, smage skøn fremmedartet mad, forhandle med div. strandsælgere eller sidde og spille Sorteper når selv strandlivet bliver for kedeligt. At få lov til at være 100% sammen og nyde hinanden UDEN hele tiden lige at skulle noget andet.. DET ER LIVET!

Sidst ændret -
Visninger: 7045
6
Se mere Kommentarer

Hvilken græsk ø skal du vælge?

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Rejseblog - Hvilken græsk ø skal du vælge - RejseTanker.dk

Grækenland er med sine mere end 2000 øer, et fantastisk land! Er du pjattet med historie, skønne strande, blåt vand, snoede brostensbelagte gader, gamle bydele, oliven i alle afskygninger og temperaturer på over 27 °c - så er de græske øer helt sikkert noget for dig.

Læs her om nogle af Grækenland's mange øer og find ud af hvilken græsk ø du skal vælge.

Sidst ændret -
Visninger: 32627
1
Se mere Kommentarer

Gili Islands - et barfodet paradis

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Rejseblog Gili Islands RejseTanker.dkGili Islands er øerne man tager til på en dagstur, men ender med at bo på!

Beliggende ud for Lomboks nordvestlige kyst, finder du Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan.

Her skal du forberede dig på et tropisk barfodet paradis uden biler, perfekte hvide badestrande, et farverigt koralrev med masser af skildpadder, djævlerokker og utallige andre havdyr, den venligste lokalbefolkning og et prisniveau, hvor du kan bo i bungalows fra ca. 50 kr./pr. dag og spise en hovedret for ca. 30 kr.

Sidst ændret -
Visninger: 27672
5
Se mere Kommentarer

Kontrastfyldte og magiske Indien

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Halløj. Først lige en ganske kort præsentation af mig selv! Jeg hedder Steven og er 27 år gammel. Jeg gæsteblogger en gang i mellem på min kusines blog, som hun driver sammen med en veninde. Den handler om lidt af hvert og rigtig meget om rejser. Jeg har været guide i Asien og Mellemøsten det meste af min ungdom, men sidste år flyttede jeg hjem til København og begyndte på DTU. Jeg rejser stadig 2-3 gange om året, og jeg har derfor været omkring rigtig mange steder i verden. Jeg vil gerne dele ud af mine mange oplevelser og erfaringer fra min tid som guide, og det gør jeg så blandt andet på den omtalte blog, og nu har jeg så altså også fundet herind. 

Indiens magi

I dag skal mit indlæg handle om Indien, som jo er et markant land, når vi er i de asiatiske egne. Jeg har aldrig arbejdet som guide i Indien, men jeg har rejst landet tyndt på et par måneder i mine helt unge dage og er vendt tilbage flere gange siden. De tips, jeg vil komme med her, skal handle om, hvad jeg selv gerne ville have vidst, inden jeg rejste af sted første gang.

...
Sidst ændret -
Visninger: 2158
2
Se mere Kommentarer

Filippinernes smukkeste strande

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Filippinerne er stadig et forholdsvis uspoleret paradis og et rigtig godt alternativ til de efterhånden meget turistede hot spot strande i Thaiand og på Bali. Landet har mere end 7000 øer, hvoraf de fleste kan prale af de smukkeste strande.

Rejseblog Filippinernes strande - RejseTanker.dk

Det er nemt (og billigt) at rejse rundt på Filippinerne, både hvad angår transport, men også hvad sproget angår - langt flere Filippinere taler godt engelsk end f.eks. Thai'erne. Med de mange kyststrækninger, bliver den største udfordring at vælge hvor, man skal rejse hen. Her kommer et par anbefalinger:

Sidst ændret -
Visninger: 10585
11
Se mere Kommentarer

De 10 mest ”friske” rejsemål i Asien 2014

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Agoda.com har studeret reservationsmønstre, læst tusindvis af kundeanmeldelser og talt med lokale eksperter, for at nå frem til listen over de mest ”friske” destinationer i Asien i 2014.

Rejseblog om Asien Flydende grøntmaked - RejseTanker.dk

Disse destinationer har alle høje vækstrater, tiltrukker en stor mængde ekspertrejsende (f.eks. dem som ofte rejser til nye destinationer) samt et stigende antal af lokale på ferie.

Sidst ændret -
Visninger: 14592
12
Se mere Kommentarer

Derfor skal du til New Zealand!

Skrevet af - i Kategorien New Zealand Rejseblog

Rejseblog New Zealand Landskab - RejseTanker.dk

New Zealand er et land med et hav af skjulte skatte, og med en spetakulær og uspoleret natur. På kun 269.000 kvardratkilometer og med ca. 4 millioner indbyggere, er New Zealand et forholdvist lille land, som består af 3 øer - Nord- & sydøen samt Stewart Islands.

Men hvorfor skal du besøge New Zealand?

Sidst ændret -
Visninger: 4736
10
Se mere Kommentarer

Palawan – Én af Filippinernes smukkeste øer

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Øen Palawan er én af Filippinernes smukkeste provinser og en populær ø- og stranddestination for rejsende fra hele verden.

Rejseblog Filippinerne Palawan El Nido - RejseTanker.dk

Palawan er egentligt en ø-provins og kan nemt genkendes på landkort over regionen – det er den lange, smalle ø der strækker sig godt 450 km. fra Filippinernes sydvestlige hjørne og næsten helt til spidsen af den malaysiske ø Borneo. 

Sidst ændret -
Visninger: 8251
8
Se mere Kommentarer

Thailands små og uspolerede øer

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Thailand har langt flere øer end de fleste måske lige er klar over. Og for især første gangs besøgende, kan det være rigtig svært at vælge, hvilke øer man skal rejse til.

Rejseblog Thailand øer - Railey Beach - RejseTanker.dk

Vi har lavet en lille guide over nogle af Thailands bedste og måske mindst kendte øer, som vi hos RejseTanker.dk mener, kan være nogle af de bedste øer i Thailand og som endnu ikke er spoleret af masseturismen.

Sidst ændret -
Visninger: 16770
10
Se mere Kommentarer

Jul i Paris er simpelthen magisk!

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Rejseblog jul i Paris Champ Ellysee Paris - RejseTanker.dk

Ved juletid er Paris, hvis muligt, endnu mere vidunderlig end byen i forvejen er. Hvert sit kvarter har sin egen særlige fortryllelse af livlige udendørs aktiviteter med alt fra skøjtebaner, til mange charmerende julemarkeder som fylder gader og pladser.

Sidst ændret -
Visninger: 6169
2
Se mere Kommentarer

Mataranka Hot Springs - de termiske varmebade

Skrevet af - i Kategorien Australien Rejseblog

Mataranka-Falls-Australien-NY

Mataranka Hot Springs - endnu et fantastisk lille paradis, ude i Australiens ørken.

Er du på vej op til Katherine Gorge, så gør dig selv den tjeneste, at lægge vejen forbi Mataranka Falls.

I denne lille oase pumper dagligt over 30 millioner liter krystalklart 34 graders varmt vand op, 100 meter under jorden. Ta' en skøn og afslappende svømmetur i en af de mange varme kilder, som siges at kunne lindre ømhed og smerter i alle led og knogler.

Sidst ændret -
Visninger: 1507
9
Se mere Kommentarer

Hvorfor ikke tage til Bahamas?

Skrevet af - i Kategorien Caribien Rejseblog

Rejseblog Bahamas - RejseTanker.dkBahamas og dets 700 øer (kun 30 af dem er beboet), er et af de mest populære rejsemål i Caribien - ironisk nok, da Bahamas faktisk slet ikke ligger i Caribien, men ligger mellem Floridas sydkyst og Cuba. 

Super gæstfrie mennesker, varme året rundt, et vidunderligt køkken, fascinerende traditioner, en smuk natur, strande du aldrig glemmer og en livsstil som er helt deres egen, er blot nogle af de fantastiske oplevelser du kan vente dig af Bahamas.

Sidst ændret -
Visninger: 5323
4
Se mere Kommentarer

Sri Lanka – som Thailand for 20 år siden

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

SrilankabeachesNY

Efter en borgerkrig fra 1983 til 2009, og en tsunami som hærgede i 2004, så er Sri Lanka igen ved at komme på benene. Turistindustrien og antallet af besøgende et støt stigende, priserne er overkommelige og oplevelserne uendelige.

Sidst ændret -
Visninger: 8275
6
Se mere Kommentarer

Rejseblog Australien Guldkyst - RejseTanker.dkEr man træt af kulde og sne, og blæser nytårsraketterne væk i blæsten, så er det måske på tide at prøve noget helt andet.

En rejse til Australien vil give dig mulighed for at fejre jul og nytår ”Down Under” på et af kontinentets skønneste og smukkeste steder - Australiens Gold Coast.

Byen Gold Coast, der med sine ca. 600.000 indbyggere er Australiens 6. største by og den største ikke-statshovedstad i landet, ligger godt halvvejs oppe ad Australiens lange, kurvede østkyst ca. 100 km. syd for Brisbane.

Sidst ændret -
Visninger: 4408
0
Se mere Kommentarer

5 ting, der skal opleves i Bangkok

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Rejseblog Bangkok Wat Arun set fra Khao Phraya - RejseTanker.dkDet første stop på min rejse i Sydøstasien i 2012 var i Bangkok, hvor jeg havde 4 dage.

Jeg havde faktisk hørt mange negative ting om byen, men var alligevel rigtig nysgerrig og valgte derfor at bruge nogle dage dér.

Jeg blev ikke skuffet, Bangkok var virkelig en fed by. Her er mine 5 tips til hvad man skal opleve i byen.
Billede; Wat Arun set fra Khao Phraya

Sidst ændret -
Visninger: 4932
0
Se mere Kommentarer

Europa har fået et helt nyt rejsemål - Montenegro!

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Spot på Europas nye rejsemål: Budva-kysten i Montenegro!

Rejseblog Budvakysten Montenegro - RejseTanker.dkDet er meget sjældent, at charterrejsebranchen lancerer helt nye rejsemål, men det er ikke desto mindre hvad det jyske charterbureau Falk Lauritsen har formået at gøre: Fra sommeren 2014 sender de nemlig tusindvis af os danskere af sted til Budva-kysten i Montenegro, som tidligere kun har set meget lidt charterturisme og besøgende fra Danmark.

Sidst ændret -
Visninger: 2283
1
Se mere Kommentarer

Israel set fra indersiden

Skrevet af - i Kategorien Mellemøsten Rejseblog

Israel betragtes ofte som et sted med krig, konflikter og strid, men i virkeligheden er Israel også meget andet. Der er både et sprudlende erhvervsliv, forskning på verdensplan, kunst og kultur, samfund og familie.

Det virkelige Israel er ikke som medierne ynder at fremstille det, men et sted hvor mennesker lever almindelige liv placeret på et meget spændende sted.

Rejseblog Israel Grædemuren - RejseTanker.dk

Israel er i dag et moderne og dynamisk land, hvis oprindelse og historie er forbundet med nogle af historiens mest dramatiske øjeblikke. Uanset hvor du befinder dig i Israel bliver du konstant mindet om historien i form af arkæologiske udgravninger og historiske bygninger og steder.

Sidst ændret -
Visninger: 2178
7
Se mere Kommentarer

Hvorfor er Galapagosøerne så vigtige ?

Skrevet af - i Kategorien Latinamerika Rejseblog

Galapagosøerne ligger i Stillehavet, helt isoleret fra andre øer og ca. 1050 km fra kysten i Ecuador i Sydamerika.

Rejseblog Galapagos - RejseTanker.dk

Men hvad er det, som er så vigtigt og unikt for Galapagosøerne? Her er 4 grunde;

Sidst ændret -
Visninger: 6053
6
Se mere Kommentarer

En kort køretur fra Sydneys ydre metroområder finder man Blue Mountains, en bølgende række af sandstensskrænter, kløfter, floder, klippeformationer og vandfald, der alle er dækket af et tykt tæppe af eukalyptusduftende australsk krat.

Rejseblog Australien Blue Mountains - RejseTanker.dk

Blue Mountains, der en del af Great Dividing Range – verdens tredjelængste bjergkæde og en national stolthed og skønhed – har fået sit navn efter det lilla skær der kommer fra eukalyptustræerne. Sådan var opfattelsen i hvert fald blandt områdets tidlige kolonister Blaxland, Wentworth og Lawson. 

Sidst ændret -
Visninger: 2643
4
Se mere Kommentarer

Daly Waters - en Pub "in the middle of nowhere"

Skrevet af - i Kategorien Australien Rejseblog

Rejser du gennem Australiens ørken, så er det et must, at tage et smut indenom Daly Waters Pub!

Rejseblog Australien Daly Waters Pub - RejseTanker.dk

Ude i midten af absolut ingenting, finder du denne skønne lille oase. Stedet er helt unikt og blev grundlagt  tilbage i 1862, af McDouall Stuart. Området, en lille bitte by med omkring 25 indbyggere, husere denne helt fantastiske - og eneste attraktion, Daly Waters Pub, som i en sådan grad, vil skille sig ud fra noget andet du før har set.

Sidst ændret -
Visninger: 1362
4
Se mere Kommentarer

Når bladene falder af træerne og frosten sætter ind i Danmark, er der mange, der tager til varmere dele af verden, og ikke mindst Dubai er i løbet af de senere år blevet en rejsemålsfavorit blandt danskerne. 

Rejseblog Dubai - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 1973
1
Se mere Kommentarer

The Pink Lake - Lake Retba i Senegal

Skrevet af - i Kategorien Afrika Rejseblog

Et af de mest interessante, smukkest og  sjældne naturfænomener er placeret i Senegal, og ligger ca. 32 km nord for hovedstaden, Dakar.

Rejseblog Senegal Lake Retba - RejseTanker.dk

Midt mellem små landsbyer i Baobab skoven, ligger "The Pink Lake" eller lokalt kaldet "Lake Retba og Lac Rose". En varm, stor og lavvandet sø, med så højt et salt indhold, at det som Dødehavet, er muligt at flyde på den. 

Sidst ændret -
Visninger: 3766
3
Se mere Kommentarer

Ferie med børn - i New York

Skrevet af - i Kategorien Nordamerika Rejseblog

Det er lidt af en skrøne, at du ikke kan tage dine børn med til New York.

Rejseblog New York med børn - RejseTanker.dk

Læs her om nogle af de rigtige gode tilbud der er i New York, til børn i alle aldre.

Sidst ændret -
Visninger: 3267
1
Se mere Kommentarer

Vinterens hotteste rejsemål findes i Mellemøsten

Skrevet af - i Kategorien Mellemøsten Rejseblog

Rejseblog Vinterens hotteste rejsemål - RejseTanker.dkNu kan man virkelig mærke, at det er blevet efterår, og det betyder også, at vinteren nærmer sig med hurtige skridt.

Hvis vinteren bliver ligeså hård som sidste år, er vi måske mange, der gerne vil tage udenlands og nyde lidt sol og varme som afveksling til sne, is og minusgrader.

Der er mange, der er fristet til at tage til Asien – Thailand er en af vinterhalvårets mest populære rejsemål, men hvorfor ikke prøve mellemøsten?

Sidst ændret -
Visninger: 1406
1
Se mere Kommentarer

St. Kilda - En lille perle syd for Melbourne

Skrevet af - i Kategorien Australien Rejseblog

Når man rejset meget sker det indimellem at man kommer til at dejligt sted eller område hvor man tænker "her kunne jeg godt tænke mig at bo og leve".  Og så er det jo bare om at suge til sig og nyde.

For mit eget vedkommende er det ofte den skønne natur der lokker - skov, strand, hav, frisk luft osv. Ikke sjældent har jeg stået på en klippe i Norge, en lille havn i Sverige eller en bjergtop i Schweitz og tænkt at det ville være et skønt sted at slå sig ned.  Desværre ligger disse skønne steder ofte langt væk fra "civilisation" i form af større byer hvorfor det vil være relativt svært at gøre drøm til virkelighed med tanke på job-muligheder osv.

Rejseblog Australien St. Kilda - RejseTanker.dk

Men så var det at jeg kom til Melbourne - eller nærmere betegnet den lille by St. Kilda syd-øst for Melbourne. 

Sidst ændret -
Visninger: 1185
8
Se mere Kommentarer

10 hurtige og gode grunde til at rejse til Vietnam

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Når rejsen til Asien skal planlægges, går overvejelserne som oftest på, skal det være Thailand, Cambodja, Laos m.v. eller Vietnam. Hvad er bedst for mine børn? Støder man på problemer hvis man rejser alene? Hvad koster det? osv osv.....  Nu skal vi give dig 10 hurtige og gode grunde til, hvorfor du skal vælge Vietnam;

Rejseblog Vietnam - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 11007
5
Se mere Kommentarer

Afrikas oversete stjerner

Skrevet af - i Kategorien Afrika Rejseblog

Har du planer om en rejse til Afrika, så får du her en liste over mindre besøgte steder, men steder og oplevelser som du absolut ikke bør gå glip af...

Rejseblog Afrika Sahara ørken - RejseTanker.dk

1. At krydse Sahara ørkenen fra det sydlige Egypten, Algeriet eller Libyen, er den bedste måde at se og opleve den storslåede Sahara ørken, og se dens skiftende landskaber.

Sidst ændret -
Visninger: 2133
3
Se mere Kommentarer

New Zealands bedste vingårde

Skrevet af - i Kategorien New Zealand Rejseblog

Rejseblog New Zealand Mission Vine - RejseTanker.dkHvis du aldrig har været på New Zealand, så kan jeg varmt anbefale dette naturskønne land.

Ikke kun med henblik på den helt ubegribelige skønne natur, de mest imødekommende mennesker og et hav af aktiviteter, men især fordi New Zealand har - efter vores smag, nogle helt vidunderlige vindistrikter og vingårde.


Min mand og jeg tog dertil både for at lære landet at kende, men primært for at besøge (og smage) deres vinområder - og det er bestemt ikke sidste gang vi har besøgt New Zealand.

Sidst ændret -
Visninger: 3051
13
Se mere Kommentarer

Magiske Amorgos

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Trænger du til energi, fornyelse og kærlighed? Lad Amorgos vibrere...

Rejseblog Grækenland Amorgos - RejseTanker.dk

36 km. Lang og 2-6 km. bred – lignede en pil, skyder Amorgos op af det græske Ø hav...

Sidst ændret -
Visninger: 1876
2
Se mere Kommentarer

Macao – En kontrastfyldt oplevelse

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Rejseblog Kina Macao - RejseTanker.dkHvis du gerne vil se kontraster mødes, så tag til Macao – det er svært at forestille sig en større blanding af tidløs historie og hektisk udvikling på så lille et sted.

Macao er geografisk en del af Kina, men var historisk set en del af Europa i godt 350 år. Da Portugal overgav kontrollen af dette lille landstykke til Kina i 1999, var det det sidste tydelige spor af en gang så betydningsfuld europæisk okkupation i landet.

Macao er nu en speciel administrativ region i Kina ligesom sin større og mere glamourøse nabo Hongkong også er det. Det er Kina, men ikke helt Kina alligevel, og det er netop, hvad der gør Macao så interessant. 

Sidst ændret -
Visninger: 2222
3
Se mere Kommentarer

Vientiane – En prægtig by i rivende udvikling

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Laos’ hovedstad Vientiane er én af de mest fascinerende hovedstæder i Asien, og en by der langsomt er ved at ændre sig, fra en smuldrende hovedstad til landets første rigtige rejse- og industricentrum.

Rejseblog Laos Munke - RejseTanker.dk

Sidst ændret -
Visninger: 2492
4
Se mere Kommentarer

I vinteren 2010, var jeg bosat i den canadiske storby Montréal, som er beliggende i på den nordamerikanske østkyst i provinsen Quebec, små otte timers kørsel væk fra New York City.

December, 2010

Venindetur til New York fra Montreal

Rejseblog Roadtrip fra Canada til USA - RejseTanker.dkAnne, min gode veninde, kom over for at besøge mig ved juletid, og vi havde længe snakket om at tage på et Road trip sammen til New York City, men jeg blev i ugerne op til, lidt usikker på om det nu var en god ide.

Bilen vi skulle køre i, havde jeg lånt af nogen venner, som var rejst væk for at se familie i julen. Det var en Volkswagen Passat stationcar, og det er altså ikke nogen lille bil.

Jeg fik undersøgt mulighederne for at tage bussen, men pludselig kom det modige væsen op i mig – det var nu, at vores veninde-Road trip skulle blive til noget, så bilen blev pakket, og vi kørte på ud på vores spontane eventyr. Vi havde dog booket et hotelværelse i New York på forhånd.

Sidst ændret -
Visninger: 4943
3
Se mere Kommentarer

I midten af marts (2013) rejste jeg med en god kammerat til Mexico. Vi lavede bevidst ingen planer hjemmefra, for vi ville tage tingene som de kom. Vi havde derfor ikke booket andet end flybilletter. 

Rejseblog Mexico Yucatan - RejseTanker.dk

Isla Mujeres

Vi landede efter en godt 12 timers flyvetur fra Billund i Cancún, hvorefter vi fluks tog en taxa til havnen, da vi søgte at komme over til øen Isla Mujeres (Kvindernes ø) så hurtigt som muligt.

Sidst ændret -
Visninger: 5945
6
Se mere Kommentarer

Taiwans årlige Dragebådsfestival

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Hvert år i Taiwan finder én af de mest farverige og ophidsende begivenheder i kalenderen sted – Dragebådsfestivalen. Lige som mange andre lignende festivaler i Asien, så er dens historie lang og kompleks.

Rejseblog Taiwan Dragebåd festival - RejseTanker.dk

Den mest populære oprindelseshistorie siger, at i løbet af Kinas Warring States-periode (475-221 f.Kr.) levede der en statsmand og poet kaldt Qu Yuan, der var rådgiver for kongen af Chu.

Sidst ændret -
Visninger: 2064
3
Se mere Kommentarer

Hong Kong fra oven og fra neden

Skrevet af - i Kategorien Asien Rejseblog

Rejseblog Hong Kong Skyline - RejseTanker.dk

Hong Kong har længe været et fascinerende midtpunkt mellem øst og vest. Dens britiske kolonihistorie har haft stor indflydelse på alting lige fra politisk struktur til dobbeltdækkerbusser, alt imens byens placering i asiens hjerte, har givet den en krydret og særpræget kinesisk personlighed, der er oplyst af neon og indbundet i skikke og kulturer fra hele regionen.

Sidst ændret -
Visninger: 2442
5
Se mere Kommentarer

Privat ferielejlighed i Barcelona og gadefest

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Barcelona er en fantastisk storby, som oftest forbindes med Gaudí, storslået arkitektur, strand og FC. Barcelona. Men tag ikke fejl, Barcelona er meget mere end det! Det er først og fremmest en festlig by, hvor der afholdes enestående gadefester hen over sommeren.

Én af de mest nævneværdige gadefester er "Festa Major de Gracía", som finder sted i kvarteret Graciá, hvilken er én af de smukkeste kvarterer i Barcelona. Gracía er blot et par metrostop fra centrum.  Jeg har boet i Barcelona i en længere periode, og ud af de mange lokalspecifikke tips jeg kender til, er Festa Major de Gracía uden tøven det jeg vil fremhæve og dele her. Netop fordi den er synonym med det bedste fra Spanien, altså fest, farver, flamingo, tapas, dans og livsglade spanier, som ned til mindste detaljer ærer deres kvarter i stor stil.  

...
Sidst ændret -
Visninger: 1863
2
Se mere Kommentarer

Manchester, England

Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog

Manchester, EnglandIndtil nu har jeg kun rejst i Europa. Langt de fleste rejser var kortvarige op til fire dage. Flere rejser gik til den engelske by Manchester for at se koncerter i Manchester Arena. Det er næste rejsemål.

 

 

 

Sidst ændret -
Visninger: 1059
0
Se mere Kommentarer

Rejseblog Kategorier