Log på Registrer

Medlemsside

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig
Skrevet af - i Kategorien Europa Rejseblog
  • Visninger: 5154

Min cabriolet tur i Cinque Terre Italien

Her får du historien om min hyggelige Cabriolet tur og besøg i Cinque Terre i Italien, langs den liguriske kyst, for i et par dage at nyde vin og hjemmelavet mad med de lokale.

Rejseblog Cique Terre Italien - RejseTanker.dk

"Jeg er nødt til at overhale den trehjulede Ape 50 før tunnelen", tænker jeg - da jeg bag mig hører hvordan der bliver trådt på speederen. I sidespejlet, kan jeg på den unge fyr bag rettet se, at jeg får blikket "så skal der ræses", samtidig med at han mumler et eller andet på italiensk ud af vinduet og kommer op på siden af mig.

Rejseblog Cique Terre Italien - RejseTanker.dk

Vi ved begge, at tunnelen er ensporet, og hvis jeg ikke når at indhente den 3 hjulede snegl af en bil, bliver turen gennem tunnelen den længste (10 km) og kedeligst tur i mands minde. Så snart lyset bliver grønt, er jeg derfor klar til at sætte ræset igang....

Rejseblog Cique Terre Italien Ape 50 - RejseTanker.dk

Mens jeg sidder og venter på lysskiftet, falder jeg lidt i staver og kan ikke lade være med at blive forblændet af den helt fantastiske udsigt - den let tåget og begyndende solnedgang over middelhavet, og samtidig glæde mig over at skulle til middag hos Luigi og familie, som helt sikkert vil servere hjemmelavet spinat ravioli og Vino Nero...

Cique Terre Italien - RejseTanker.dk

...Bræt bliver jeg revet ud af min drømmeverden - lyset er skiftet til grønt og jeg trykker speederen i bund.

Rejseblog Cique Terre Italien - RejseTanker.dk

Jeg når, som den første, til tunnelens indgang, og resten af turen ligger Ape 50'eren helt oppe i bagenden på mig... Med god hastighed kommer vi hurtigt gennem tunnelen, og jeg vinker farvel til min ræsglade ven, som smiler fra øre til øre. Jeg sætter kursen mod Monterrosso al Mare, ivrig efter at se stedet hvor jeg skal bo de næste dage, og som er en invitation fra en bekendt.

Jeg kører langsomt gennem en smal passage, som er foret med oliventræer og ankommer til Ermo La Madalena.

Cinque Terre Olivenlunde - RejseTanker.dk

Jeg taber fuldsændig kæben, da jeg opdager at mit hjem for de næste par dage, er et gammelt kloster fra det 13. århundrede, placeret på bakkerne over Monterrosso. Oplyst af sterinlys og omgivet af tusmørke, kan jeg næsten mærke Benedictine munkene, som engang boede her og som denne aften, er samlet endnu engang.

Cinque Terre - Kloster - RejseTanker.dk

Cinque Terre - Kloster - RejseTanker.dk

Cinque Terre Olivenlund - RejseTanker.dk

Cinque Terre Kloster - RejseTanker.dk

Cinque Terre Kloster - RejseTanker.dk

På afstand råber Luigi "Ciau Nelson", samtidig med at han kommer mig i møde og på bedste sydeuropæisk manér, giver mig en rigtig mandekrammer. 

Luigi og hans familie har passet klosteret fra det blev "omdannet" i 90'erne, og har taget imod gæster fra hele verden som har søgt den italienske ægthed og med ønsket om at være blandt de lokale.

Jeg føler mig super privilegeret og lidt heldig, at canadierne som jeg mødte på Il Covo di Nord Est natklub i Santa Margheritta i går, satte mig i forbindelse med Luigi.

Cinque Terre - Luigi - RejseTanker.dk

Jeg går på opdagelse rundt i huset og møder Mateusz, en svensker fra Göteborg, som fortæller mig om forskellige vandrestier i Cinque Terre Park, og om hvordan stierne fører gennem 5 landsbyer, som udgør en lille strækning af den italienske Riviera.

Næste morgen er vi 5 stykker, som har aftalt at stå op ved daggry. Vi er iført vores vandregear og har planer om at vandre gennem denne UNESCO Heritage Site på en enkelt dag.

Cinque Terre - kloster - RejseTanker.dk

Stierne fører os gennem skønne små landsbyer og den lokale park, og efter at have hilst på adskillige forbipasserende med deres vandrestave, beslutter vi os for at begive os ud på vores egne ruter og allerhelst mod klipper og vand.

Cinque Terre Landsby - RejseTanker.dk

Cinque Terre Landsby - RejseTanker.dk

At tage chancer kan indimellem godt betale sig, for på ganske kort tid, står vi pludselig på nogle klipper med en helt ubeskrivelig udsigt foran os - en horisont, havet, en skyfri himmel og den smukkeste landsby med små huse i alverdens farver.

Rejseblog Cinque Terre - RejseTanker.dk

På en togrejse for et par dage siden, fra Manarola til Corniglia, husker jeg tilbage på mit frygtelige besøg i provinsens hovedstad - La Specia. Jeg sukker af lettelse over, at der i disse landsbyer hverken er kasinoer, spillehaller eller tarvelige barer på hvert gadehjørne, da disse byer formår at forblive tro mod deres små og ydmyge fiskerhuses oprindelse.

Vi laver et stopover i byen, Vernazza, og smager på den lokale hvidvin, lavet af Vernaccia druen.

"Det er nok bedst vi ikke fortælle Luigi om dette besøg, hvis vi vil undgå at sove istalden i aften" siger Sandy (en af mine vandrefæller) med en hvis sarkasme i stemmen.

Italienerne er voldsomt fanatiske omkring deres lokale vinkultur, og især deres konkurrencedygtighed til de nærliggende landsbyers vaner og skikke. Vi aftaler ikke at give Luigi et hjerteanfald, og beslutter at afslutte vores vandreeventyr med et besøg på en gammel skole i Monterrosso, som Luigi's svigerdatter har fortalte os om.

Cinque Terre  Iscafe - RejseTanker.dk

Den eneste isbutik uden, er uden tvivl, La Scogliera - et sted som fortæller historier fra en fjern fortid. Jeg står ved disken ved indgangen og bliver præsenteret for dagens varianter af is.

Hver smag er præsenteret på et skilt med farven på isen. Købmanden kommer langsomt, men smilende og nikkede med hovedet, hen til mig for at tage imod min ordre, hvor jeg totalt blottet for italiensk sprogflair (og charme) bestiller en hasselnød is.

Cinque Terre Iscafe La Scogliera - RejseTanker.dk

Jeg kigger rundt i butikken, og det går op for mig, at jeg nærmest befinder mig i en tidslomme tilbage i de sene 50'ere, med gamle træhylder på væggene, som stadig bugner med den tids populære spiritus, som vermouth, frugt sirup, samt indehaverens egen produceret frugtjuicer.

Cinque Terre - Iscafe La Scogliera - RejseTanker.dk

Tilbage på klostret fornemmer man en speciel stemning i luften - alle er klar til festen, som ligger forude.

Amerikanere, canadiere, svenskere, tyskere, portugisere og italienere - ingen kendte hinanden inden vi kom hertil og nu opfører vi os alle som var vi nære venner. Jeg ser på bordet som bliver sat op udenfor, lysene bliver tændt og duften af forår blander sig med havduften - man kan hurtigt få følelsen af aldrig at ville hjem igen - sådan her kunne jeg godt leve hele tiden.

Cinque Terre - Luigi - RejseTanker.dk

Jeg sidder stille og roligt for enden af bordet og nipper til et eventyrligt glas vin, mens jeg iagttager den lille italienske families interne diskussioner - "Det er et spørgsmål om stolthed" siger Luigi med sin tunge liguriske accent, mens han ruller pasta'en til ravioli og skændes med sin kone om, hvordan det gøres bedst - "hun er fra Sicilien, hvad ved hun pasta ...". Alle os gæster er tavse - ser på hinanden... og så knækker vi bare sammen af grin - rejser os og hæver vores glas og skåler for Luigi og "a la familia".

Cinque Terre - Kloster - RejseTanker.dk

Cinque Terre - lokal italiensk middag - RejseTanker.dk

Cinque Terre - lokal italiensk middag - RejseTanker.dk

Cinque Terre - lokal italiensk middag - RejseTanker.dk

Cinque Terre - lokal italiensk middag - RejseTanker.dk

Artiklen er skrevet af Nelson Carvalheiro og oversat af RejseTanker.dk

 

Sidst ændret -
2

Kommentarer

Rejseblog KategorierRejser 2017

Her rejser RejseTanker.dk til i 2017

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Rejsesites vi anbefaler

ticketbarlogo

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem