Log på Registrer

Medlemsside

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

StillehavetNYStillehavet er øde kridhvide strande med svajende kokospalmer, azurblåt koralrev og laguner fyldt med fisk og koraller i alle regnbuens farver og stråklædte bungalows - intet mindre, og for de fleste, drømmen om paradis.

Stillehavet er jordens største ocean og har omkring 25.000 øer, hvoraf de bedst kendte er Fiji, Samoa, Tonga, Cook-øerne, New Zealand, Hawaii, Påskeøen, Tahiti og Chatham som hver især har noget helt specielt at tilbyde.

Øerne i Stillehavet har i århundreder været målet for opdagelses- og eventyrrejsende som James Cook, Thor Heyerdahl og Troels Kløvedal.

I øjeblikket er øerne i Polynesien og Melanesien et kæmpe hit for backpackere, som altid søger nye og uberørte tropeøer, langt fra resten af verden.

Stillehavet Fiji - RejseTanker.dkStillehavet Fiji - RejseTanker.dkStillehavet - RejseTanker.dk

Har man besøgt én ø i Stillehavet, kunne man godt tro, at man har set dem alle, men det har man bestemt ikke. Øerne er meget forskellige både hvad angår natur og befolkning.

Fransk Polynesien 

- er et meget stort område med tropiske øer med bjerge, fantastiske strande og koralrev. Området er især kendt for verdens bedste dykning, top luksuriøse hoteller og et prisniveau så højt, at det rammer ethvert loft. Cook Islands er noget mere dæmpet med en skøn charme og imødekommenhed. Her finder du, langs strandende, masser af små hyggelige familiedrevene hoteller i et lidt mere menneskeligt prisniveau og samtidig er du helt fri for alt hvad der hedder hotel- og restaurantkæder som McDonalds. 

Stillehavet Fransk Polynesien Bora Bora - RejseTanker.dk

Fiji

- med deres 9 større øer og 300 mindre øer - hvor kun ca. 100 er beboede, er spredt ud over et enormt område, beliggende i det sydlige Stillehav. Her har du det største udvalg af resorts og hoteller, store som små. På Fiji finder du alt - hvide pulver strande, dykning og snorkling i verdensklasse, store bjergrige øer, mindre vulkan- og koraløer, øer som kun dukker op ved lavvande.

Stillehavet Fiji - RejseTanker.dk

I det sydlige Stillehav finder du kongeriet Tonga. Med ca. 170 øer, hvoraf ca. 35 er beboede, er der masser at se. Tonga er rig på kultur og gamle traditioner. Her fortælles gamle legender og historier og alle de gamle håndværkstraditioner holdes ved lige. Disse traditioner har ikke forandret sig meget gennem de sidste tusinde år og det samme gælder for arbejdsfordelingen, hvor mændene laver krigskøller og træskåle og kvinderne fletter kurve og syer tøj.

Samoa

- er blandt de mindste og fattigste stillehavslande. Her finder du ikke luksus resorts i vandkanten, men små, helt enkle chamerende basthytter. En rejse til Samoa byder på eksotiske regnskove, dramatiske vandfald, skønne ferskvandssøer, og dejlige vandreture langs vulkankratere og endnu bedre, en fantastisk venlig befolkning.

Stillehavet Samoa - RejseTanker.dk

Uanset hvilken ø du vælger, har alle øer ét til fælles - fra strandene kan du gå lige ud i det fantastiske azurblå Stillehav og få en fantastisk snorkel og/eller dykkeroplevelse. Alle øer har uovertrufne naturoplevelser både på land og i vand, og strandkvaliteten er i top! Den største udfordring bliver, hvilken ø du skal vælge!

Inspiration til Stillehavet

Skal rejsen gå til Stillehavet, så kan du i vores "Stillehavet Rejseblog" læse og finde inspiration til flere spændende oplevelser i Stillehavet, læs fx. "Backpacking Fiji og Tahiti", eller "Fiji - et stop på vores jordomrejse" - dem og andre blogs finder du HER.

Stillehavet Rejseforum

Har du spørgsmål til Stillehavet så hop ind i "Forum om Stillehavet" og stil dine spørgsmål - eller læs hvad andre har stillet af spørgsmål og fået af svar.

Gode links, når du overvejer at rejse til Stillehavet;

Baggrundsbillede er taget af WideScenes Photography