Log på Registrer

Medlemsside

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Mellemøsten Dubai - RejseTanker.dkAt rejse til mellemøsten er en sublim oplevelse i et mix af nyt og gammelt og et af verdens mest fascinerende og givende rejsemål.

Det var her nogle af de mest spændende civilisationer fra oldtiden opstod og også her at verdens 3 største religioner, Kristendommen, Jødedommen og Islam har sin oprindelse.

Mellemøsten er knudepunktet mellem Europa, Asien og Afrika og hjemsted for nogle af verdens mest betydningsfulde byer, såsom Jerusalem, Cairo, Damaskus, Istanbul og Bagdad.

Ruiner af engang tilsvarende store og vigtige byer som Petra, Efesos, Palmyra, Baalbek, Leptis Magna og det gamle egypten vidner også om en verdensdel med antikke skatte som stadig lever og ånder. 

Mellemøsten er ganske enkelt enestående, her er alt fra fortryllende landskaber, et uovertruffen hav med klipper og palme søer, smukke bjerge i nord og den undersøiske verden i Det Røde Hav, til den hypermoderne arkitektur og de mange traditionelle kulturer.

Men hvor skal man så rejse hen? Dubai som er hovedbyen i de De forenede Arabiske Emirater, har på meget få år forvandlet sig til en ekstravagant jetset by, hvor det ene prestigebyggeri efter det andet, skyder op og overgår alt andet - mest kendt er dog nok de kunstige 300 privatejede øer "The world" som set fra oven, danner verdenskortet og "Palm Island" hvor også kunstige øer, set fra oven, danner én stor palme.

Mellemøsten Israelske jøder - RejseTanker.dkMellemøsten Oliven - RejseTanker.dkMellemøsten kameler - RejseTanker.dk

Sultanatet, Oman, som er nabostat til Dubai, oser af arabisk stemning og er kendte for deres stolte traditioner. I Muscat oplever du moderne arkitektur side om side, med traditionelle bygninger. Tager du lidt sydligere vil du opleve nogle af de bedste badestrande og dykning i verdensklasse. 

Mellemøsten Jordan Petra - RejseTanker.dkI den jordanske ørken finder du den skjulte ruinby Petra, som var hovedstad fra det 4. århundrede f.kr. Her kan du opleve tusind år gamle levn fra ældgamle kulturer.

Utallige huse, templer og gravkamre er hugget ind i klippevæggene og byen har, indtil den blev opdaget engang i 1800 tallet, ligget øde hen i ca. 1500 år, grundet den meget afsidesliggende placering.

Israel er kontrasternes land. Et moderne samfund med en noget broget gammel historie. Her finder du en historie, i form af arkæologiske udgravninger og historiske bygninger og steder, som vi alle mere eller mindre, kender og føler vi er en del af.

Få steder som Israel tilbydes der så stor en kombination af strandliv, fantastisk dykning og historiske seværdigheder. Rødehavet, langs den israelske kyst, ligger en af verdens nordligste koralrev og her er de verdenskendte for deres dykkermuligheder. Så, tag til Eilat og opdag en ny verden under havet, for her kappes de om at uddanne dykkere!

Mellemøsten dykning i Aqaba - RejseTanker.dk

Mulighederne i Mellemøsten er uendelige og besøger du ikke denne verdensdel, vil du gå glip af en oplevelse for livet!

Inspiration til Mellemøsten

Skal rejsen gå til Mellemøsten, så kan du i vores "Mellemøsten Rejseblog" læse og finde inspiration til spændende oplevelser i Mellemøsten, læs fx. "Israel set fra indersiden", eller "Dubai - fra støvet ørkenby til vinterens største rejsemål", dem og andre blogs finder du HER.

Mellemøsten Rejseforum

Er du interesseret i at høre om andres personlige oplevelser i Mellemøsten, så hop ind i "Forum om Mellemøsten" og stil dine spørgsmål - eller læs hvad andre har stillet af spørgsmål og fået af svar.

Gode links, når du overvejer at rejse til Mellemøsten;