Log på Registrer

Medlemsside

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Latinamerika - Brasilien - RejseTanker.dkLatinamerika er (i vores verdensdel) nok bedst kendt for deres fantastiske dansekultur - både fra Rio's karneval samt fra fredagens "Vild med Dans", hvor vi har siddet og drømt os hen i både salsa, samba og tango.

MEN Latinamerika er meget mere end dans... en utrolig spændende verdensdel med både indianere, regnskove, bjerge, vulkaner, historie og en sprudlende multikultur i en fascinerende blanding af afrikansk, indiansk og europæisk afstamning.

Latinamerika's oprindelige indianske befolkning er så godt som udryddet, men især i det nordlige Mellemamerika og i flere af Andesstaterne, udgør indianerne stadig en stor del af befolkningen. At rejse til Latinamerika, vil være en helt uforglemmelig oplevelse.

Latinamerika Brasilien - Amazonhuse - RejseTanker.dkLatinamerika Brasilien Amazonas - RejseTanker.dkLatinamerika Cuba - RejseTanker.dk

Her kan du både opleve verdens største regnskov og flod, Amazonas, der med sit spændende dyre- og planteliv strækker sig over store dele af Brasilien, Venezuela, Peru, Bolivia, Ecuador og Colombia.

Eller verdens længste bjergkæde Andesbjergene med de charmerende byer Caracas, Medellín, Quito, Santiago de Chile, bygget i bjergene, og Gallapagos øerne med sine skildpadder, søløver og havleguaner, eller andre fjerntliggende øer som Påskeøen og Fernando de Noronha.

Brasilien - Rio Karneval - RejseTanker.dkØrkener som Atacama, isnende landskaber i Patagonia & Tierra del Fuego, verdens højeste vandfald, Angel Falls i Venezuela, og andre store vandfald i Iguaçu Falls, Argentina og Brasilien.

Se de ældste klippemalerier i Amerika (ved Serra da Capivara ), og selvfølgelig også nogle af verdens største festligheder, såsom Rio Carnival og Belem sin Cirio de Nazaré, Tango VM, og Vendimia festivalen i Argentina, som også er en stor del af denne utroligt varierede og tiltrækkende verdensdel. 

I Brasilien, Latinamerikas største land og verdens femte største, finder du 7000 km. kridhvide strande med palmer og det azurblå Atlanterhav, utallige tropiske øer, musik-fyldte metropoler og fortryllende kolonibyer.

Inde i landet, byder Brasilien på flotte seværdigheder som majestætiske vandfald og krystalklare floder, men Brasilien's aller største attraktion er Amazons og Pantanal, som er er noget af det mest fantastiske og livsbekræftende.

Latinamerika Peruvian kvinde - RejseTanker.dk Oplev Amazonas med båd (jo mindre jo bedre), ned gennem floden, hvor du passerer både huse bygget på pæle og kan høre skrigende aber og fugle i skoven.

Eller du kan svede dig gennem floder og laguner på en kanotur. Er du endnu mere hardcore, så har du også mulighed for at campere i regnskoven og på helt tæt hold, møde områdets fascinerende dyr, både dag og nat.

Den bedste måde at se dyrelivet på, er på en aften tur. Medbring en kraftig lommelygte og kom helt tæt på fugleedderkopper, træfrøer, flagermus, tornede rotter og slanger (hvoraf de fleste er ikke-giftige).

Udforsk også nogle af verdens højeste bjerge, vidtstrakte ørkener og imponerende vandfald i Argentina - verdens ottende største land. Her finder du alt fra vilde og fjerntliggende områder i det sydlige Patagonien, til verdensklasse metropoler som tangoens Buenos Aires, Sao Paulo, Bogatá, Caracas, Santiago, og verdens smukkest beliggende by, Rio de Janerio.

Latinamerika Iguazu Argentina - RejseTanker.dk

Peru er hjemsted for snedækkede bjerge, kæmpe sandklitter, flokke af tropiske fugle, vulkaner og de stenede Stillehavsøer, beboet af søløver. I Peru kan du også opleve nutidens indianere, som bor på de flydende øer i den højt beliggende sø, Titicaca eller i andre område som Belém, Manaus, Lima, La Paz.

Også den glemte inka-by, Machu Picchu i Cuzco med fortidens indianere er meget interessant. I Ecuador kan du rejse fra Amazonas over de isdækkede Andes vulkaner, ned gennem tropisk regnskov med eksotiske orkideer, fugle, bizarre regnskovsplanter, mærkelige insekter og frygtløse dyr.

Latinamerika Galapagos - RejseTanker.dk

En stor fællesnævner for Latinamerika er musikken. Musikken lyder overalt - samba nedad de sandede gader, brasilianske rytmer på strande og i byer, panfløjter på Andes markederne, argentinsk folkemusik og meget meget mere. Musikken spilles og høres overalt og er hver mands eje!

Inspiration til Latinamerika

Skal rejsen gå til Latinamerika så kan du i vores "Latinamerika Rejseblog" læse og finde inspiration til flere spændende oplevelser i Latinamerika, læs fx. "Hvorfor er Galapagosøerne så vigtige", eller "Brasiliens mange vidundere", dem og flere blogs om Latinamerika finder du HER.

Latinamerika Rejseforum

Er du interesseret i at høre om andres personlige oplevelser i Latinamerika, så hop ind i "Forum om Latinamerika" og stil dine spørgsmål, - eller læs hvad andre har stillet af spørgsmål og fået af svar.

Gode links, når du overvejer at rejse til Latinamerika;

Gem

Læs mere om