Log på Registrer

Medlemsside

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Alt om Australien Aboriginal - RejseTanker.dkG'day mate....

Ja, Australien er landet med aller flest dødbringende edderkopper, slanger og hajer, men det har heldigvis endnu aldrig stoppet folk fra at tage til dette vanvittige spændende land!

Her er alt fra forhistoriske kløfter som i The Kakadu National Park og i Kathrine Gorge (Northern Territory), tusind år gamle aboriginal paintings, åndeløst betagende Ayres Rock, vidunderlige varme kilder i Mataranka Falls (Northern Torritory) til Sydney's super moderne og, for især danskerne, meget kendte "Hvide sejl" The Opera House.

Australien - Dykning i The Great Barrier Reef - RejseTanker.dkAustralien Katherine Gorge - RejseTanker.dkAustralien Koala bjørne - RejseTanker.dk

Australierne er lidt specielle - en del lokale australiere (primært dem som bor uden for storbyerne) lever i en verden og kultur som, på os europærere, har en umættelig trang til hele tiden at udforske det ukendte og/eller bare har brug for at forsvinde væk i længere perioder - "take a walkabout", som de kalder det. Og nej, der er ikke tale om en 2 ugers ferie, men i flere uger og måneder forsvinder de på en slags australsk ørkenrejse i "The outback". Her vandrer de rundt i den ubegribelige og næsten magiske ørken, som er så stor, at de kan være sikre på, ikke at møde andet end kænguruer, dingoer - og hvis de er rigtige heldige, vilde dromedarer på deres vej.

Australiens outback - RejseTanker.dk

Så er der de australierne, som i stedet bruger al krudtet på helt andre aktive eventyr. De kaster sig ud i at moutainbike gennem de fuldstændigt ufremkommelige regnskove, klatre rundt på de kæmpe klipper, surfer på Guldkysten's fantastiske bølger eller måske bare lade sig kaste ud fra himlen i faldskærme.

Adventures er der masser af - alt afhængig af hvor du befinder dig i Australien - og hvor modig du er!

I storbyerne mangler der bestemt heller ikke noget, her finder du en spændende multietnisk befolkning, som er af en helt anden støbning end "take a walkabout" folket - her bliver der i fulde drag dyrket alt fra overfyldte pubber med kæmpe fadøl, til masser af kulturelle oplevelser som utallige museer, teatre, festivaler og gallerier. En solid undersøgelse af barer og restauranter afslører befolkningens hjælpeløse afhængighed af kaffe, fisk og skaldyr, organiske og globale køkken, og en vinindustri som tiltrækker kræsne vinkendere fra hele verden!

Australien Melbourne - RejseTanker.dk

Hvad skal opleves i Australien

Skal du rejse rundt i Australien har du brug for masser af tid, for der er rigtig meget der skal opleves! For blot at nævne nogle få, så er The Kakadu National Park afsindigt spændende med masser af kænguruer og krokodiller, vandfald og aboriginal kunst. Ayers Rock - den kæmpe store klippeformation ude midt i ørkenen, som afhængig af tidspunktet på dagen, skifter til alverdens farver. Øen, Fraser Island, verdens største sandø med skibsvrag og dingoer. Og det fantastiske The Great Barrier Reef, koralrevet som strækker sig over 2000 km langs Queensland kyst.

Hvordan kommer du til Australien

Du kan rejse til Australien på mange måder. Skal du være væk længe, kan det bedst betale sig at arrangere rejsen selv. Køb en flybillet - de fleste vælger oftest en billet med stopovers, som giver mulighed for også at besøge New Zealand og nogle øer i Stillehavet (det bliver billetten som oftest ikke meget dyrere af). Momondo.dk er en rigtig god søgemaskine, og ud over at være kåret som Danmarks bedste fly-søgemaskine, så har de også en priskalender, som over en måned viser prisforskellene på de forskellige afrejsedage (og der er ofte stor forskel). På Momondo.dk har du også mulighed for at se/købe indenrigsbilletter, hvis du ikke har tiden til at køre hele vejen.

Inspiration til Australien

Skal rejsen gå til Australien, så hop ind i vores Australien Rejseblog, her kan du læse og finde inspiration til flere spændende oplevelser i Australien - læs fx. "Kathrine Gorge - en australsk perle", "Mataranka Hot Springs - De termiske varmebade" og ikke mindst "Daly Waters - en pub in the middle of nowhere" - dem og flere blogs, er steder vi på redaktionen alle har besøgt, og varmt kan anbefale. Læs flere blogs om Australien HER.

 

Australien Rejseforum

Er du interesseret i at høre om andres personlige oplevelser i Australien, så hop ind i "Forum om Australien" - stil dine spørgsmål, eller læs hvad andre har spurgt om - og fået svar på!

Gode links, til planlægningen af din rejse til Australien;

Australien er en oplevelse for livet!

 

Læs mere om

Tripadvisor DK 300x100